Volledig scherm
PREMIUM
Stratumseind Eindhoven © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Expat met kleurtje niet welkom in kroeg Eindhoven: geweigerd om ‘homotas’

Brainport Eindhoven heeft ze hard nodig en haalt ze graag naar de regio: internationale studenten en kenniswerkers. Maar eenmaal in de stad krijgen ze te maken racisme en discriminatie, vooral in de kroeg.

Ze zijn als onderzoekstudent of kenniswerker naar Eindhoven gekomen met het veelbelovende plaatje van een tolerant land dat hen met open armen ontvangt. De realiteit is soms anders. Ze worden geweigerd aan de deur van een café door een portier omdat ze ‘de verkeerde broek aan hebben’ of omdat er een ‘besloten feestje’ is. In werkelijkheid worden ze geweigerd om hun huidskleur of afkomst. Dat is tenminste het verhaal dat verschillende expats aan deze krant vertellen.

  1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

    Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

    De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.