Fabriek Fyra
Volledig scherm
Fabriek Fyra © ANP

Experts: marktconsultatie rond Fyra kan wel

Het is best mogelijk om vervoerders te vragen of ze kunnen helpen bij het oplossen van de problemen die zijn ontstaan door het uitvallen van de Fyra. Een zogeheten marktconsultatie hoeft niet per se de verwachting te wekken dat er ook een aanbesteding volgt. Dat zeiden drie experts dinsdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.

 1. Nederlander (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchatfilmpje
  mogelijke afrekening

  Nederlan­der (18) dood gevonden in België, kwam eerder in opspraak door berucht Snapchat­film­pje

  Op een oever van de Schelde in België is zaterdag het lichaam van een Nederlander gevonden. Het gaat om de 18-jarige Rodinho Breinburg uit Amsterdam. Hij is mogelijk slachtoffer van een afrekening in het criminele milieu, bevestigen bronnen. Breinburg kwam eerder landelijk in opspraak toen hij een filmpje op Snapchat plaatste waarop hij lachend een oudere man vanaf een scooter van zijn fiets trapt.
 2. Kaag in formatiedebat: ‘In augustus fris en vrolijk door met coalitievorming’
  VIDEO

  Kaag in formatiede­bat: ‘In augustus fris en vrolijk door met coalitie­vor­ming’

  Nu er een eindverslag ligt over de ‘complexe’ en ‘grillige’ verkenningsfase in de formatie debatteert de Tweede Kamer vandaag over de voortgang. D66-leider Sigrid Kaag hoopt dat de formatie in augustus ‘fris en vrolijk’ kan doorgaan. PVV-leider Geert Wilders haalt uit naar VVD-voorman Mark Rutte, die volgens Wilders ‘vleugellam’ is: ,,U bent de trekpop van mevrouw Kaag geworden.’’