Experts voorspellen ‘crash van het systeem’ als we zo doorgaan: ‘Leef gezond en betaal belasting’

ConsuminderenPersoneelstekort, stikstofcrisis, klimaatverandering. We lopen in ons land met zijn allen tegen grenzen aan. Maar intussen willen we niks opgeven. Experts voorspellen ‘een crash van ons systeem’ als we zo doorgaan. 

235 reacties

 • Nikos Smith

  7 dagen geleden
  Frederik. De computer is schuldig aan ons consumptie gedrag? Wie heeft de computer bedacht? Jij, ik of iemand anders. Denk verder dan 1930 frederik. De computer heeft niet zichzrlf bedacht. We zouden hem nóg beter kunnen inzetten. Dat wel.
 • Jan Mulder

  2 weken geleden
  Goed stuk om aandachtig tot je te nemen. Feiten waar je niet omheen kunt. Nu met elkaar zoeken naar positiviteit en oplossingen. Eerst lezen, dan op waarde indelen en dan bouwen aan de toekomst waar de realiteitszin waardevoller is dan doom-denken en paniekvoetbal.
 • Frederik de Haan

  1 maand geleden
  De gehele wereld ligt op 'ramkoers met massieve rotswanden'. Regeringen gaan door tot alles wegbezuinigd en verloren gegaan is. Er is geen weg terug. Nederland is hierin ook géén uitzondering, helaas. De computer-maatschappij is hierin ook in hoge mate mede-verantwoordelijk. De vooruitgang is contra-productief: het is tot grote achteruitgang verworden. De grootste sinds de 1930'er crisisjaren.
 • M.C. Fels

  1 maand geleden
  Het oorzakelijke échte probleem van dit alles wordt bijna nooit genoemd: onze ongelofelijke overbevolking, die inmiddels geheel het gevolg is van de asielimport. Anders zouden we krimpen. IK denk: de wal moet het schip maar keren. Laat maar compleet vastlopen.
 • Van der knaap

  1 maand geleden
  Met dit beleid gaan we in nedeeland ten onder. De eerste grote stap zou zijn, zet andere mensennin Den Haag, het tuig wat eigenlihk afgetreden was, zit er weer met dit als gevolg. Nieuwe mensen met gewoon burger ervaring ertussen, en niet alleen geleerde mensen, die wat uit noekjes gelezen hebben. Als we zo verder gaan gaan we er allemaal aan onderdoor, dus hoop dat de gewone burger de boeren ook zal steunen zodat het beleid wat onmogelijk is van tafel gaat. Eerst schiphol,