Experts vrezen voor overcompenserende feestvierders: ‘Ze zijn niet gewend aan alle prikkels’

VideoVerslavingsexperts waarschuwen voor uitwassen met drugs nu Nederlandse jongeren zich weer mogen uitleven op festivals en in nachtclubs. Ze vrezen voor de inhaalslag die jongeren willen maken, terwijl de gewenning aan drugs op een laag pitje staat.

19 reacties

 • Dolly J. de Groot

  1 jaar geleden
  Dolly J. de Groot De tijd zal het uitwijzen maar zoals het al jaren gaat zal het wel blijven gaan. Ook de meeste ouders hebben dit zelf ook meegemaakt en het ervaren, lekker feesten, lekker drinken, lekkere seks hebben ect. Liefs Dolly
 • Lonneke Velden, van der

  1 jaar geleden
  Top dat ze dit bericht eruit hebben gedaan. Het kan vast/wellicht een hoop narigheid voorkomen. En dat is alleen maar fijn toch?
 • Ruud Janssen

  1 jaar geleden
  @J. Lagerwaard: Bedoel je een hartaanval door te veel en te vet vreten?
 • bjorn Roos

  1 jaar geleden
  Drugs gebruiken ze tegenwoordig bij alles. Tis niet meer enkel om te feesten.. Uitgaan is voor veel al reden om te kunnen gebruiken. Plus die troep die ze nu hebben is veel sterker dan vroeger en het is logisch dat zoveel van die gasten omvallen of problemen krijgen. Gelukkig zie ik ook nog nette jongeren, maar niet veel. Stel love island aso's tegenwoordig.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Dat is de jeugd van deze generatie, die kunnen niet meer normaal doen, en hebben geen normen en waarden meet, omdat ze verwend worden opgevoed. En deze generatie moet straks de maatschappij draaiende houden, dat kunnen ze niet want ze kunnen niet met tegenslagen omgaan.
 1. Deltavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  Play
  VIDEO

  Deltavari­ant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’