Schurft op de arm: rode bultjes en vlekjes, en vooral ook heel veel jeuk.
Volledig scherm
PREMIUM
Schurft op de arm: rode bultjes en vlekjes, en vooral ook heel veel jeuk. © Getty Images/iStockphoto

Explosieve toename aantal mensen met schurft: ‘Landelijke aanpak nodig, dit gaat echt verkeerd’

De zeer besmettelijke huidaandoening schurft is aan een opmars bezig. De besmettingscijfers zijn in een paar jaar tijd meer dan verdrievoudigd en lopen momenteel ook sterk op. Als er niet snel ingegrepen wordt, zal de aandoening zich verder uitbreiden.

37 reacties

 • J. Groeneveld

  6 maanden geleden
  En ik heb er de schurft in dat ons leven nog steeds wordt bepaald door Corona…🤣
 • Marleen Verstraeten

  6 maanden geleden
  Mensen, schurft is zo oud als vlooien, wantsen en dat soort spul. Slaap niet in andermans bedden en ga niet vreemd, daarmee reduceer je de overdracht al een heel eind. Google het zelf eens, in plaats van hier te vragen naar de bekende weg. Ik heb het ooit in een ziekenhuisbed opgelopen, op de kraamafdeling notabene. Je zou het niet voor mogelijk houden, maar helaas. Vroeger hadden de bussen nog leren bekleding op de zitplaatsen om schurft minder kans te geven op verstopplekjes..
 • Arend van den Burg

  6 maanden geleden
  Je hoeft zelfs maar je arm over een schouder te slaan van een jongen of meisje dat wat warmte nodig heeft. Ik heb schurft gekregen in een hulp sector die mij zeer lief is en door veel onbegrip of frustratie in een verkeerd daglicht wordt gesteld. En geloof mij, schurft is heel erg vervelend en niet alleen voor jezelf, maar ook voor je dierbaren binnen je gezin.
 • Maria Yvonne Franssen

  6 maanden geleden
  @Andeweg En na thuiskomst van een vliegreis, lekker douchen en schone kleren aan. En de vuile was uit de koffers halen en zo snel mogelijk wassen. Dan heeft de schurftmijt minder kans om in de huid te nestelen. Het is immers geen longvirus 🤔
 • Anoniem

  6 maanden geleden
  Maria Goos uit Weert Wat is de oorzaak en hoe voorkom je ‘t?!