Volledig scherm
© ANP

Extra agenten de straat op wegens 112-storing

Veiligheidsregio’s in het land sturen extra agenten en ambulances de straat op vanwege de landelijke storing van het noodnummer 112. ,,Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd”, meldt de nationale politie. De Landelijke Eenheid zegt: ,,Alles wat we aan blauw hebben, sturen we naar buiten, de straat op, zodat ze zichtbaar zijn en aangesproken kunnen worden. We hebben weleens een gedeeltelijke 112-storing gehad, maar dit is veel meer.”

,,Ambulances en politie gaan zichtbaar op straat rijden. Houd hen aan bij spoedvragen”, tweet Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Wie in nood is, kan ook naar een politiebureau of brandweerkazerne in de buurt gaan. De kazernes worden daarvoor bemand. In levensbedreigende situaties kunnen mensen zelf ook naar de EHBO-afdeling van een ziekenhuis gaan “als dat lukt”. Politiekorpsen van Rotterdam en Amsterdam adviseren mensen om agenten op straat aan te spreken.

Voor 112 is het telefoonnummer 088-6688240 in de lucht en het nummer voor niet-spoedeisende gevallen (0900-8844) is inmiddels bereikbaar via 088-9659630. Verschillende politiekorpsen en brandweerkazernes hebben alternatieve nummers ingesteld en dit meegedeeld via social media. Daarnaast worden ook WhatsApp, Facebook Messenger en Twitter gebruikt om toch bereikbaar te zijn.

  1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

    Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

    De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.