Leraren zijn verdeeld over het feit of scholen per dag twee keer een extra halfuur beweging moeten aanbieden aan leerlingen.
Volledig scherm
Leraren zijn verdeeld over het feit of scholen per dag twee keer een extra halfuur beweging moeten aanbieden aan leerlingen. © Fotomontage ADN Beeldredactie

Extra bewegen op school: de ene school vindt het niks, de andere doet het al

Voor / tegenLeerlingen moeten dagelijks twee keer een halfuur extra gaan bewegen op school, adviseerden drie belangrijke adviesorganen vandaag aan premier Mark Rutte. Niet iedereen is enthousiast. ,,Het is het zoveelste dat op het bordje van de scholen terecht komt’’, aldus Lex van Drongelen, rector van het Pax Christi College te Druten (Land van Maas en Waal). Het Stanislascollege in Rijswijk daarentegen doet het al. 

 1. Woede in Doetinchem na ‘fors geweld’ tegen ME: ‘In decennia niet meegemaakt’

  Woede in Doetinchem na ‘fors geweld’ tegen ME: ‘In decennia niet meegemaakt’

  DOETINCHEM - Tijdens de ongeregeldheden woensdagavond in Doetinchem zijn zeven personen aangehouden. Nadat de voetballers van De Graafschap promotie naar de eredivisie waren misgelopen, waren er ondanks oproepen om thuis te blijven, ongeveer 400 mensen bij stadion de Vijverberg. De meesten van hen gingen naar huis, maar een groepje jongeren zocht de confrontatie met de politie, aldus de zegsman van burgemeester Mark Boumans. Twee ME’ers raakten lichtgewond.
 1. Vriendjespolitiek op het songfestival: 'Europa bestaat eigenlijk uit drie blokken'
  Play

  Vriendjes­po­li­tiek op het songfesti­val: 'Europa bestaat eigenlijk uit drie blokken'

 2. Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen
  Play

  Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen