'Extreem professionele' hennepkwekerij ontmanteld in kelder tandprothesepraktijk

VideoIn de kelder van een tandprothesepraktijk in Best heeft de politie vanochtend een professionele hennepkwekerij ontdekt. De hennepkwekerij met vier kweekruimtes wordt ontmanteld. Er stonden 400 à 500 oogstrijpe planten.

De 37-jarige eigenaar van de Tandprothetische Praktijk Best is aangehouden. Hij huurde de praktijk en de bijbehorende kelder, die bestond uit vier ruimtes.

De politie laat weten dat de ruimtes 'extreem professioneel' waren ingericht. In de ruimtes bevonden zich ventilatoren, groeilampen en afzuiging. Het vermoeden is dat de aangetroffen planten pas de eerste oogst vormden.

Volledig scherm
Een hennepkwekerij in kelder van een tandprothesepraktijk in Best wordt ontmanteld. © fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
Een hennepkwekerij in kelder van een tandprothesepraktijk in Best wordt ontmanteld. © ANP
Volledig scherm
De kwekerij zag er 'extreem professioneel' ingericht uit. © ANP
Volledig scherm
De kwekerij heeft in totaal vier kweekruimtes die voor zover bekend allemaal in gebruik waren. © ANP
  1. ‘Links tuig’ koestert de rechtsstaat
    PREMIUM
    De jaarwisseling

    ‘Links tuig’ koestert de rechts­staat

    Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Advocaat André Seebregts trad dit jaar naar voren als verdediger van Nederlandse jihadvrouwen die met hun kinderen vastzitten in Syrische kampen. Daarnaast staat hij één van de mannen bij, die verdacht wordt van het voorbereiden van een aanslag in Nederland. Het maakt hem niet populair.