Extreme weerfenomenen door klimaatverandering: ‘We zijn laat, maar niet té laat’

VIDEOTerwijl Limburg zijn wonden likt na de heftige overstromingen, staan grote delen van Europa in brand. Extreem weer: door klimaatverandering komt het steeds vaker voor. Gevaarlijk voor de mensheid, waarschuwen deskundigen, maar ook peperduur. ,,De kosten van maatregelen zijn veel lager dan de schade als we niets doen.”

35 reacties

 • Mentjox

  2 maanden geleden
  @Rob Maas . De eerste regel heb ik gekopieerd uit het artikel waar ik op heb gereageerd. Lees aub dat artikel.
 • pim iterson,van

  2 maanden geleden
  De opwarming is een ernstig groot probleem, daar is iedereen het wel over eens. Maar nu de oplossingen, met zonnepanelen en windmolens redden we het niet, zeker als we meer elektriciteit gaan gebruiken. Kernenergie is een oplossing. De centrales zijn een stuk veiliger en het afval is redelijk gemakkelijk op te slaan. Tot dan zou ik zeggen aardgas van Rusland, er ligt nu een voltooide pijpleiding, Nordstream. Ons aardgas net is van hoge kwaliteit en zou zonde zijn dat niet meer te gebruiken.
 • marcel breukink

  2 maanden geleden
  Als iedereen in Nederland een eigen woning zou hebben heeft iedereen ca 2800 m2. Dacht dat ca 10% van NL is bebouwd.
 • folkers

  2 maanden geleden
  De overbevolking is een groot probleem. In de jaren 70 was Nederland al te vol, geboorte beperking was de remedie en kijk nu met 18 miljoen inwoners in NL. Ook de meer dan 1100 uitgevoerde kernproeven hebben het klimaat geen goed gedaan, zeker de Tsaar Bomba USSR (grootste waterstof bom ooit) heeft de temperatuur verhoogd. De aarde overleeft wel maar de mens???.
 • Jan Willem Roos

  2 maanden geleden
  We zijn laat, zelfs erg laat met het nemen van klimaatmaatregelen, of de maatregelen ons geen helpen, dat vraag ik mij af omdat de wereld van de wereld weinig tot niets doet, om de opwarming van de aarde, tegen te gaan. En dan is er nog iets waar niets mee gedaan wordt, overbevolking en ik denk dat het een, onlosmakelijk verbonden is met het ander.