Volledig scherm
© Marina Freeke

Ezel krijgt spuitje op straat, omwonenden kinderboerderij geschokt

Een kinderboerderij in het Zeeuwse Terneuzen heeft vandaag één van haar ezels langs de kant van de weg laten inslapen. Het dode dier is afgedekt met een zeiltje en blijft tot morgenochtend liggen. Omwonenden reageren geschokt op de gang van zaken. 

De ezel leefde al zo’n 20 jaar op kinderboerderij en was aan het einde van haar latijn. In overleg met de veearts liet de kinderboerderij het dier inslapen. Omdat het kadaververwerkingsbedrijf niet tot de kinderboerderij kan komen met een vrachtwagen is besloten het dier langs de kant van de weg te euthanaseren. Afgedekt met een zeiltje ligt het dier daar tot het morgenochtend wordt opgehaald. 

Het voorval zorgde voor veel commotie bij bewoners. Marina Freeke deelde foto's van het moment dat de ezel een spuitje kreeg en ineenzakte. ,,Zoiets doe je toch niet midden op straat en dan als een stuk vuil laten liggen. Ik ben zo boos.’’ Haar bericht werd al zo'n honderd keer gedeeld. ,,Gewoon midden in een woonwijk. Om half vijf 's middags. Waarom laten ze het dier dan nog een nacht liggen, waarom hebben ze het niet een trailer naar een weiland gereden. Ik ben er de hele dag al niet goed van’’, zegt ze. 

De kinderboerderij wilde niet reageren. Op Facebook schrijft het team wel het jammer te vinden dat het bericht wordt gedeeld op Facebook: ,,Ten eerste betreuren we het enorm dat dit bericht op Facebook is geplaatst. Zeker omdat ons team veel verdriet heeft om het inslapen van ons ezeltje dat al 20 jaar bij ons is.’’

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.