Volledig scherm
De gewraakte foto die door Facebook werd verwijderd © Facebook PvdA

Facebook haalt foto knuffelend homopaar weg

Facebook heeft afgelopen weekend een bericht verwijderd, waarin de PvdA in Groningen aandacht vraagt voor gratis SOA-tests voor risicogroepen. Op de afbeelding staan twee mannen in innige omhelzing. De PvdA spreekt van ‘ongepaste censuur' en heeft de foto vandaag opnieuw op Facebook gezet.

De PvdA plaatste de foto afgelopen vrijdag rond 12 uur. De volgende ochtend bleek het bericht ineens te zijn verdwenen. Fractievoorzitter Carine Bloemhoff van de PvdA Groningen noemt de actie van Facebook absurd. ,,Dat zoiets na tientallen jaren van homo-emancipatie nog kan. Voor ons maakt dit weer eens duidelijk dat de strijd nog lang niet is gestreden. Wij blijven ons hard maken voor de emancipatie van homo’s en andere minderheidsgroepen.''

Diversiteit

De fractievoorzitter vindt de actie van Facebook in strijd met de richtlijnen van het bedrijf zelf. ,,Daarin staan mooie woorden als 'diversiteit'  en 'stimuleren dat mensen zichzelf kunnen uiten en het creëren van een veilige omgeving'. Daar komt dus weinig van terecht als berichten die aandacht vragen voor betere volksgezondheid worden verwijderd. Wij vinden dit echt niet kunnen. Er is nog een wereld te winnen.''

De PvdA heeft bij Facebook om opheldering gevraagd door een rapport in te dienen. Daar kwam echter alleen een standaard antwoord op. De lokale partij kreeg alleen te horen dat de feedback gebruikt wordt 'om Facebook te verbeteren'.

Quote

Voor ons maakt dit weer eens duidelijk dat de strijd nog lang niet is gestreden

Carine Bloemhoff , PvdA Groningen

Facebook was niet bereikbaar voor commentaar.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.