Henk Krol, voormalig hoofdredacteur van de Gay krant.
Volledig scherm
Henk Krol, voormalig hoofdredacteur van de Gay krant. © ANP

Faillissement Gay Krant niet door wanbeleid

Het faillissement van de Gay Krant is niet veroorzaakt door onbehoorlijk bestuur. Curator Louis Deterink heeft dat deze week aan voormalig hoofdredacteur Henk Krol laten weten.

De Gay Krant ging vorig jaar failliet. Nadien kwam Henk Krol in opspraak omdat er een tijd geen pensioenpremie was betaald aan werknemers. Krol stapte daarom op als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer.

De totale schuld van de Gay Krant bedraagt is ongeveer 5 ton. De curator deed onderzoek naar de aansprakelijkheid van Krol. 'Er is geen sprake van onbehoorlijk bestuur', zei medewerkster Loes Gloudemans van curator Deterink donderdag. Een nadere toelichting wilde ze niet geven.

Krol vertelde donderdag dat 50PLUS een jurist naar de pensioenkwestie heeft laten kijken. De jurist heeft volgens hem geoordeeld dat hem niets is te verwijten omdat hij handelde in het belang van het bedrijf en de werknemers hebben ingestemd met een lager pensioen.

Opgelucht
Krol reageerde woensdag opgelucht op de berichten. 'Ik had graag gehad dat het anders was gelopen maar ik ben blij met de ontlastende verklaringen. Het beeld dat ik een zakkenvuller ben, klopt niet.'

Krol helpt op dit moment lijsttrekker Toine Manders van 50PLUS bij de verkiezing voor het Europees Parlement. Een terugkeer in de Tweede Kamer is volgens hem nu niet aan de orde.