Familie en vrienden nemen afscheid van Peter R. de Vries: ‘Het was een perfecte dienst’

VIDEOHet besloten afscheid van Peter R. de Vries vandaag in Koninklijk Theater Carré was een ‘ingetogen’ en ‘stil makende’ dienst. Er waren bijna vijfhonderd genodigden aanwezig, met naast familieleden ook veel vrienden en collega's uit het televisievak en mensen die hij jarenlang heeft bijgestaan als misdaadverslaggever.

61 reacties

 • AM BEEK

  2 weken geleden
  Het klinkt als er is een Amsterdammer doodgegaan.en wat veranderd er nu,wat is er veranderd na Pim fortuin,na dirk wiersma,er zijn zoveel onze Peter voorgegaan .Ik denk dat we als Nederlanders op moeten staan voor eerlijkheid,rechtvaardig heid voor normen en waarden willen wij het gedachten goed van Peter bewaren
 • T. Huisman

  2 weken geleden
  Al vier decennia lang misdaadjournalist en dat is een hele geschiedenis en een hele generatie is er mee opgegroeid en hebben t.v. uitzendingen met zaken voorbij zien komen die door dit programma zijn opgelost. Vele zaken weet ik me nog wel te herinneren. Het waren wel boeiende programma"s. Was trouw en ondersteunde mensen soms persoonlijk. Was gul sociaal vooruitstrevend en eigenzinnig en had creatieve woordspelingen. Stond ergens voor en liet een zaak niet snel los. .
 • Lianne Kraaijenbrink

  2 weken geleden
  Ik zit nog te huilen...dit is zo erg..onze nationale held is weg
 • J. Van Geel

  2 weken geleden
  Misschien zijn het nog niet eens zijn daden die me voor eeuwig zullen bij blijven, telkens als ik in de toekomst de naam ‘Peter R. De Vries’ nog eens zal horen. Veel meer zal het die priemende blik zijn, récht in de lens van de camera die zijn foto nam. Die vastberaden trek om de mond , en vooral ook dat onverschrokkene, dat kom-maar-op-ik-lust-je-rauw! wat hij uitstraalde. Nee, hij was nog niet bang voor de duvel zelf! En mán, wat bewonderde ik dat……
 • Jaap Visser

  2 weken geleden
  Wil veel zeggen maar het lukt mij niet, wat een impact heeft deze gebeurtenis, iemand die alleen maar voor anderen bezig was, een bijzonder mens is ons op brute wijze ontnomen, de klap zal nog heel lang nagalmen, Peter dank voor alles, je wilde nog zoveel doen, je was nog niet klaar. Rust zacht .
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Peter R. de Vries zou huis bezichtigen met vriendin op avond schietpartij: 'Toen hij niet opnam, wist ik: foute boel’
  Play
  VIDEO

  Peter R. de Vries zou huis bezichti­gen met vriendin op avond schietpar­tij: 'Toen hij niet opnam, wist ik: foute boel’

  De vriendin van Peter R. de Vries is kapot na het overlijden van haar geliefde. De vrouw, wier identiteit om veiligheidsredenen geheim moet blijven, voelt zich geamputeerd. ,,Alsof een deel van mij met hem is meegegaan”, zei ze zaterdag, twee dagen na zijn overlijden, tegen de Volkskrant. Het interview is donderdag, op de dag van de uitvaart van de misdaadverslaggever, gepubliceerd.
 3. Wegenwacht en brandweer kunnen kat Delfi niet uit motorblok auto bevrijden, garage moet het doen

  Wegenwacht en brandweer kunnen kat Delfi niet uit motorblok auto bevrijden, garage moet het doen

  Een opmerkelijke operatie voor vrijwilligers van de dierenambulance in Emmeloord. Drie uur lang waren zij gisteravond bezig om een kat te bevrijden uit de motorruimte van een auto in de Statehof. Toen bleek dat zowel de wegenwacht als de brandweer het beestje niet konden losmaken, moesten er uiteindelijk een garage en automonteur aan te pas komen om de reddingsactie tot een goed einde te brengen.