Volledig scherm
© ANP XTRA

Familie heeft na afpersing vermiste dochter weer terug

Het 15-jarige meisje uit Deurne dat vermist was is teruggevonden in Kerkrade. Dat heeft haar moeder Martine, die tijdens de vermissing slachtoffer werd van afpersing, dinsdagavond bevestigd. ,,Ik ben ontzettend opgelucht. Ze is vanmiddag door de politie gevonden", vertelt de moeder.

De tiener verdween op 4 januari uit het gesloten vakinternaat Vreekwijk in Deurne. Daar zat ze sinds november vorig jaar. Het was niet de eerst keer dat het meisje wegliep. In september nog was ze tien dagen spoorloos, nadat ze was ontsnapt uit een instelling in het Limburgse Cadier en Keer. Toen bleek ze onderdak gevonden te hebben bij een tien jaar oudere man.

Afpersing
De vermissingszaak kreeg een bizarre wending toen de overbuurman van het meisje werd aangehouden. De 26-jarige man wordt verdacht van afpersing via Facebook. Hij is eerder veroordeeld voor vergelijkbare zaken.

De man zou hebben ingebroken in het Facebook-profiel van het meisje. Op de foto's wordt de suggestie gewekt dat het meisje in de prostitutie zou zijn beland. De buurman probeerde met de foto's de familie van het meisje af te persen. Die stapte echter naar de politie, die de oorsprong van de foto's snel achterhaalde en vervolgens de man van zijn bed lichtte. Volgens de moeder van het slachtoffer zit die man nog steeds vast.

  1. Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’
    PREMIUM

    Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’

    Sinds gisteren is het in de Achterhoek en in delen van het Vechtdal verboden om oppervlaktewater te gebruiken vanwege de droogte. Op sommige plaatsen is het zo nijpend, dat ook het grondwater niet langer mag worden opgepompt. Een ramp voor de boeren die vorig jaar al kampten met misoogsten ,,Twee jaar achter elkaar zo droog heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’’, foetert boer Gerrit Rappard (60) uit Barchem.