Bloemen bij de woning waar zaterdag het gezinsdrama plaatsvond.
Volledig scherm
Bloemen bij de woning waar zaterdag het gezinsdrama plaatsvond. © Thymen Stolk

Familiedrama Papendrecht: 'Vader doodde gezin en daarna zichzelf'

Alles wijst er volgens de politie op dat de 32-jarige Heng zaterdag in Papendrecht eerst zijn ex (32) en twee kinderen van 4 en 6 jaar om het leven bracht en daarna zichzelf doodde. 

Het onderzoek naar de tragedie in de Cremerstraat duurt nog voort. Om te achterhalen wat er precies is gebeurd, doet de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie nauwgezet onderzoek. De recherche doet buurtonderzoek en spreekt met getuigen en direct betrokkenen. Familierechercheurs zijn ingeschakeld om families bij te staan.

Huiselijk geweld

De politie kwam sinds vorig jaar zomer wegens meldingen van huiselijk geweld meermaals langs op het adres. Ook zorginstellingen ontfermden zich over het gezin. De shock door de gebeurtenis is groot in het dorp en het naastgelegen Alblasserdam, waar de vrouw werkte bij de gemeente.

De vader is voor het Openbaar Ministerie op dit moment hoofdverdachte in de zaak. Op Facebook plaatste de vader van het gezin, de geboren Angolees Heng Pedreira, zeven maanden geleden al een filmpje waarin hij volop klaagt over het feit dat hij een gezin heeft.

Uit elkaar

Buurtbewoners vertellen dat de man en vrouw onlangs uit elkaar zijn gegaan. Moeder en kinderen zouden eind deze maand gaan verhuizen. Het nieuwe adres van de kinderen en hun moeder was ook al bekend; ze zouden een paar straten verderop komen te wonen. De vader zou in het huis aan de Cremerstraat blijven.

Uit gegevens blijkt dat de vrouw, die werd geboren in Duitsland, onlangs een huis had gekocht in de Pieter Langendijkstraat. Dat is op exact zeven minuten wandelen van haar oude woning in de Cremerstraat.

De vrouw (32) was werkzaam als medewerkster armoedebestrijding bij de gemeente Alblasserdam. Na bijna drie jaar te hebben gewerkt bij Vluchtelingenwerk ging zij vorig jaar september aan de slag in de buurtgemeente van haar woonplaats. Van vader Heng is bekend dat hij op 15-jarige leeftijd als asielzoeker van Angola naar Friesland kwam. Later trok hij naar het westen van het land.

Zaterdag had het OM al vermoedens dat iemand uit de familie betrokken was bij het drama:

  1. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
    video

    Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

    Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”