Volledig scherm
Dichtgetimmerde winkel in Spakenburg (archiefbeeld) © anp

Fans Rijnsburgse Boys met elkaar op vuist

Zo'n 20 dronken fans van de Zuid-Hollandse voetbalcub Rijnsburgse Boys zijn zaterdag met elkaar op de vuist gegaan in het centrum van Spakenburg. De supporters hadden de wedstrijd Spakenburg-Rijnsburgse Boys willen bijwonen, maar waren daar geweigerd door een steward omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken.

'Het was de hele middag al onrustig in Spakenburg, ze hadden zich aardig ingedronken,' zei een politiewoordvoerster zondag. Voorzorgshalve was er daarom extra politie op de been. Die zag hoe een 19-jarige Katwijker vernielingen pleegde bij een horecagelegenheid en arresteerde hem.

Toen hij naar het bureau werd gebracht, kregen andere supporters het met elkaar aan de stok op het Spuiplein. Agenten hebben de fans met behulp van onder anderen een hondengeleider en stewards op de bus terug naar de Bollenstreek gezet.

 1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.