Fatima Moreira de Melo in actie
Volledig scherm
PREMIUM
Fatima Moreira de Melo in actie © Hollandse Hoogte / ANP

Fatima: 'Dat je vrouw bent, betekent niet dat je in een rokje wilt rondrennen’

De Utrechtse hockeyclub USHC stelt het rokje voor vrouwen niet meer verplicht, en ook de mannen hoeven geen broekje meer aan. De kledingkeuze is vrij. Drie sportkenners reageren op deze stille revolutie in de hockeywereld. Wat zegt de maatregel over de sport?

3 reacties

 • Jeroen Noordover

  1 jaar geleden
  Ach jee straks mannen die in een rokje rond rennen.
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Heel vroeger, bij het damestennis hadden ze enorme soort kanten, met diverse lagen, onderbroeken aan, die kwamen onder die rokken uit, het leken wel Donald Ducken, nee,dan zien ze er nu toch beter uit en laat de dames gewoon sporten in kleding die ze zelf willen dragen.
 • Roelfsema

  1 jaar geleden
  Mmm gaat hier niet zo zeer om man en vrouw. Nouja niet helemaal. In het voetbal of basketbal mag je niet in je trainingsbroek spelen. Zo zijn er honderden voorbeelden. Pleur gewoon dat rokje eruit en draag allemaal een broekie. Echt niet dat het hele hockey team van het veld wordt afgestuurd. Nouja misschien in wassenaar, maar dat is een uitzondering. Ga je allemaal wat anders aan doen, dan kan dat weer hinderlijk zijn in het spel perceptie can van medespelers en de tegenpartij.