Volledig scherm
Westlandse jongeren kunnen eind deze maand de champagne ontkurken in drie sporthallen in de tuinbouwgemeente. © Foto Thinkstock

Feesten voor 4300 man

Westlandse jongeren die na het ontkurken van champagne en het overbrengen van de beste wensen massaal het nieuwe jaar willen inluiden, kunnen bij drie sporthallen in hun regio terecht.

Volledig scherm
Voorbereidingen voor het oud en nieuw-feest vorig jaar in de Honselse Sosefhal. © archieffoto AD/Daniella van Bergen

In het Racket- en Partycentrum in 's-Gravenzande kunnen jongeren al voor middernacht naar binnen. Organisator Glenn Luisman heeft voor hen een indoor vuurwerkshow in petto. ,,We doen sowieso veel met show, daarom is ons feestje ook wat duurder." Hij belooft een spectaculair evenement met een 'countdownshow' en special effects, aangekleed met video, audio en lichteffecten. De 's-Gravenzandse hal biedt dit jaar plaats aan 2300 jongeren, 500 meer dan andere jaren. ,,Dat past makkelijk. Er is bovendien een nieuwe deur geplaatst, waardoor de capaciteit van de nooduitgangen is verhoogd."

In Naaldwijk zorgt de organisatie van Westlands Feestje ervoor dat de jeugd zich niet hoeft te vervelen. Vanaf 01.00 uur gaan de deuren open. ,,We doen dit nu een jaar of tien en de meeste mensen willen toch om 12.00 uur bij familie zijn," legt Ferry Broch uit. ,,Organisatorisch is het knippen en plakken, met elk jaar nieuwe accenten voor de invulling. De muziek is een mix van pop en dance, maar ook hardstyle."

Balleringhal
Zo'n 975 Westlanders kunnen de Naaldwijkse Balleringhal in. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. ,,We zijn niet meer zoals vroeger binnen één of twee dagen uitverkocht. Toch zitten we nu al bijna vol."

Het derde sporthalfeest is in de Sosefhal in Honselersdijk. Daar is de drank inbegrepen bij de toegangsprijs. Een woordvoerster van de gemeente Westland laat weten: ,,De drie feesten in de sporthallen bieden bij elkaar plaats aan zo'n 4300 jongeren. We stimuleren dat door een bijdrage in de veiligheidskosten." Overigens zijn er ook reguliere horecagelegenheden die tijdens oud en nieuw graag jongeren verwelkomen, zoals het Teejater in Naaldwijk dat van 00.30 tot 05.00 uur de luidsprekers laat 'knallen'.

Quote

De muziek is een mix van pop en dance, maar ook hardstyle.

Ferry Broch