Volledig scherm
De flat aan de Sandenburgstraat in Breda, waar de schietpartij plaatsvond. © Perry Roovers MaRicMedia

Felle vechtpartij tussen nabestaanden en verdachten in rechtbank Breda

Tijdens een rechtszaak tegen vijf verdachten in Breda heeft zich vandaag een vechtpartij voorgedaan. Twee nabestaanden van het slachtoffer vlogen ineens de verdachten aan toen die aan het einde van de zaak werden afgevoerd naar hun cel.

De verdachten staan terecht voor de moord op Kaan Safranti, die op 8 april in Breda met schoten uit een automatisch wapen om het leven werd gebracht. De twee nabestaanden zaten met andere directe familieleden, zoals de moeder van Kaan, niet op de publieke tribune maar in de zittingszaal.

De twee mannen gingen stevig tekeer. Eén van hen gooide ook een zwaar horloge naar de verdachten. De politie kon een directe confrontatie op de gang naar het cellenblok maar ternauwernood voorkomen. De rechters en de advocaten toonden zich ontzet.

'Totaal niet acceptabel'

De voorzitter van de rechtbank suggereerde dat een aanklacht tegen betrokkenen moet worden ingediend. ,,Dit is is totaal niet acceptabel”, zei hij. De zittingszaal werd ontruimd en de advocaten van de verdachten werden onder begeleiding naar buiten gebracht.