Volledig scherm
Boswachters Roel Korbee (links) en Jeroen Bunnen bij de dode reebok. © Carlo ter Ellen DTCT

Fikse boete voor eigenaar van hond die ree doodbeet

De eigenaar van de loslopende hond die zondagmiddag in het Springendal bij het Twentse Oud Ootmarsum een reebok de dood injoeg, kan een flinke boete tegemoet zien. Die kan oplopen tot wel 400 euro. 

De officier van justitie bepaalt de hoogte van het bedrag op basis van het proces-verbaal dat toezichthouder Roel Korbee van Staatsbosbeheer heeft opgemaakt. Dat deed Korbee nadat hij een gesprek had met de hondenbezitter.

Het ging daarbij om een vakantieganger elders uit het land; hij was met zijn vrouw een weekendje in Twente. De man meldde zich, nadat op Facebook een foto was verschenen van zijn hond die de 2-jarige reebok achtervolgde, aanviel en hem verscheidene beten toebracht. De herder beet de reebok onder meer in de luchtpijp, waardoor het dier uiteindelijk stikte.

Dierendrama

Volgens Korbee was de man zeer onder de indruk van het dierendrama in het bos. ,,Omdat andere honden ook los liepen, dacht hij dat dit mocht. En dus liet hij zijn eigen hond ook los.'' Korbee benadrukt dat de hondenbezitter ‘zeer schuldbewust’ was. ,,Hij bagatelliseert het voorval absoluut niet. Integendeel, hij beschouwt het als een goede maar harde leerschool.''

Voor Korbee is daarmee de kous af. Dat wil zeggen: de toezichthouder kondigt wel aan dat Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel strenger toezicht zullen houden op loslopende honden in het Springendal. Wie wordt betrapt met een niet aangelijnde hond gaat zonder pardon op de bon. Een bekeuring bedraagt rond de 100 euro.