Volledig scherm
De vlammen komen tot aan de tweede verdieping van het hotel. © Bob van Huët

Flinke brand uitgebroken voor Centraal Station Amsterdam

Het Art’Otel aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam, tegenover het Centraal Station, is vandaag ontruimd wegens een brand die voor het pand woedde.

Volledig scherm
Een gaslek zou de oorzaak van de brand zijn. © Bob van Huët

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn de vlammen inmiddels zo goed als bedwongen. De zegsvrouw laat weten dat de brand vermoedelijk is ontstaan doordat een gasleiding is geraakt, waarschijnlijk bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Op beelden is te zien dat de vlammen tot aan de tweede verdieping kwamen. Gasten van het geëvacueerde Art’Otel zijn opgevangen in een naastgelegen hotel. De brandweer riep omwonenden op om ramen en deuren te sluiten.

De hotelgasten zijn ondergebracht in andere hotels, onder meer in het Victoria. Tot de ontruiming werd besloten omdat de hitte van het vuur ook het hotelpand kan bereiken, aldus de veiligheidsregio. Voor zover bekend bij de veiligheidsregio zijn er geen slachtoffers.

Medewerkers van netwerkbeheerder Liander meldden kort voor 13.00 uur dat het vuur uit was en dat de gasleiding was afgesloten. Het tramverkeer − lijn 2, 12, 13 en 17 − moest vanwege de brand omrijden. Tram 26 stopte aan de achterkant van het Centraal Station.