Volledig scherm
© ANP XTRA

Forse landelijke pinstoring teisterde tankstations en winkels

UpdateVeel plaatsen in Nederland zijn vanmorgen getroffen door een forse pinstoring. Vooral bij tankstations en in winkels waren mensen de dupe. Even na negen uur meldde de Betaalvereniging Nederland dat ‘alles gelukkig weer werkt’. 

,,We zien dat de storing zich verspreidt over het hele land’’, lichtte woordvoerder Berend Jan Beugel van Betaalvereniging Nederland vanochtend  toe. ,,Het gaat om een vrij forse, landelijke storing.’’ Even na negen uur erkende de betaalvereniging dat ‘de dag niet fijn begon’.  Vooral tankstations en een paar duizend automaten in winkels werden getroffen. ,,Heel vervelend voor hen en hun klanten’’, verontschuldigde de betalingsorganisatie zich. ,,Gelukkig werkt alles weer.’’

08.30 uur

De storing was het gevolg van een probleem bij een van de verwerkers van de transacties. Maar rond 08.30 uur konden technici dat verhelpen. ,,Behalve de betaalautomaten bij tankstations functioneerden ook de terminals niet bij ongeveer duizend winkeliers. Maar omdat het zo vroeg in de ochtend plaatsvond, zullen weinigen hier last van hebben gehad. Winkels waren nog niet open.’’

Tankstations

De problemen bij tankstations waren wel merkbaar. Vooral mensen die al vroeg uit de veren waren, werden getroffen door de storing. ,,Hopelijk red ik Zwolle om aan het werk te kunnen’’, twitterde Altwin Ponstein bijvoorbeeld met een foto van zijn bijna lege brandstoftank. 

Dat vooral mensen bij tankstations last hadden van de storing zegt volgens Betaalvereniging Nederland ‘niet zo veel’. ,,Tankstations zijn zo’n beetje de enige plek waar je kunt pinnen om zes uur ’s ochtends. Om acht uur gaan de eerste winkels meestal open.’’ Die storing werd dus snel verholpen.