Stapels achtergelaten koffers op Schiphol.
Volledig scherm
Stapels achtergelaten koffers op Schiphol. © Edwin Gerritsen

Forse stijging aantal claims door kofferchaos Schiphol: ‘Heb nieuwe strandkleding moeten kopen’

De chaos bij de bagagebanden op Schiphol wordt steeds groter. Honderden koffers liggen onbeheerd in de hal van de luchthaven. Tot wanhoop van reizigers, die soms wekenlang hun koffer kwijt zijn. In mei en juni zijn in totaal vijfhonderd claims ingediend, terwijl dit er in april slechts vijftig waren, meldt EUclaim.

37 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Dat is belachelijk Jaco en het slaat nergens op wanbeleid.Zo blij dat ik niet vlieg en niet van plan ben ook om nu niet te vliegen.Wat een zooitje daar en dat komt niet door te weinig personeel,hoe laat je koffers door zonder label,dan hoor je daar niet te zitten!
 • jaco Huysman

  1 maand geleden
  Het is 1 grote schandalige bende op Schiphol, waren vanmorgen om 2.30 op Schiphol, onze vlucht naar Rome stond gepland om 7.15 ruim op tijd zal je zeggen, dus niet !!! Incheckbalie voor de koffers dicht, ging pas om 4.30 open dus 2 uur ja je leest goed gewacht in een rij. Oké 4.30 open toen ging het al fout 2 koffer liet mevrouw doorgaan zonder label, dus woorden. Rond 8.00 bij de security aangekomen dus vlucht weg! Ze doen helemaal niks voor je en ook geen koffers, dus weg vlucht en cruise!
 • Jos Daams

  1 maand geleden
  blijf gewoon zoveel mogelijk vliegen. Naar leuke bestemmingen. Kost meestal niets teveel. En neem alleen handbagage mee. Dan koop je maar wat extra shirts op je vakantie bestemming. Laat je vakantie plezier niet vergallen door eventuele vertragingen. Blijf je thuis dan wordt je leven ook vaak vergald. Peperdure horeca en OV en in het nieuws politici die je niet wilt zien of horen
 • Peter Wortelboer

  1 maand geleden
  Medicatie mag niet in de handbagage dus moet in de koffer,lekker als je koffer weg is en je moet elke 6 of 12 uur een pil nemen,het lijkt mij wel zo dat je met een urgentie bewijs van je arts wel medicijnen mag meenemen in je handbagage.
 • M.G. Bults

  1 maand geleden
  @A Volmer, heerlijk dat je, niet getergt door enige vorm van kennis, een hele bevolkingsgroep kan afbranden. @Cees van der Brink, hetzelfde laken en pak. Waarom doen mensen geen enkele poging om zich te verdiepen in het leven van een ander. @ Ronald Mackbach, precies, niet gaan of niet klagen. Ik ga lekker met de trein. Geen stress.