Pechtold bij WNL
Volledig scherm
Pechtold bij WNL © WNL

Forum voor Democratie volgt niet alleen Pechtolds kinderen, maar ook die van u

AnalyseAlexander Pechtold verweet Forum voor Democratie gisteren achter zijn kinderen aan te zitten op Instagram. In een reactie doet FvD het af als ‘gebazel’. Hoe zit dat? We moeten geautomatiseerd campagnevoeren niet verwarren met op individuen gerichte acties, legt Thomas Boeschoten, data-onderzoeker bij deze krant, uit. 

 1. Volendam ‘moet zich schamen’, vindt KOZP: ‘Kinderen aangemoedigd om ons te bekogelen’
  demonstratie

  Volendam ‘moet zich schamen’, vindt KOZP: ‘Kinderen aangemoe­digd om ons te bekogelen’

  Actievoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) beraden zich op juridische stappen nadat zij bij een demonstratie in Volendam werden bekogeld met eieren, vuurwerk, oliebollen en visafval. Volgens de actiegroep werden kinderen op straat aangemoedigd om voorwerpen naar de demonstranten te gooien. ‘Het valt nu niet meer te ontkennen dat Volendam een groot racismeprobleem heeft’, schrijft Kick Out Zwarte Piet in een verklaring op Facebook.
 2. We winkelen anders in coronatijd: ‘Willen op ons gemakje rondneuzen’
  PREMIUM
  dit was 2021

  We winkelen anders in coronatijd: ‘Willen op ons gemakje rondneuzen’

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: anders winkelen. De drukte vermijden en dichter bij huis inkopen doen. Dat zijn de grootste veranderingen van ons winkelgedrag door de coronapandemie. Vooral winkels in kleine en middelgrote plaatsen profiteren van deze ontwikkeling. Met zelfs minder leegstand tot gevolg.