Volledig scherm
Y. Aananouch. en K. el Mahdi. FOTO POLITIE

Foto's verdachten overval Driebergen online

De politie heeft gistermiddag de namen en foto's van de twee verdachten van de gewelddadige bankoverval in Driebergen in mei gepubliceerd.

Het gaat om Karim el Mahdi (23) en Yassine Aananouch (22) uit Amsterdam. Gisteravond werd Aananouch aangehouden bij een woninginbraak in het oosten van het land. Het is niet duidelijk of de aanhouding verband houdt met het verspreiden van de namen. El Mahdi is nog voortvluchtig.

Aananouch en El Mahdi waren voortvluchtig sinds de overval in mei dit jaar. De politie vindt beide Amsterdammers extreem gevaarlijk, zegt woordvoerder Thomas Aling. 'Ze horen niet thuis op de openbare weg.'

De overval op de Rabobank aan de Bosstraat in Driebergen in mei liep uit op een wildwesttafereel. Eén van de twee liep naar binnen en eiste onder dreiging van een vuurwapen geld. Hij vluchtte daarna met zijn handlanger op een scooter. Daarbij werden ze klemgereden door agenten in burger.

De overvallers probeerden een auto te kapen, waarbij gericht werd geschoten op een agent. Door weg te duiken bleef deze ongedeerd. Een kogel doorboorde een raam van een woning in de straat.

Ondanks een grootschalige klopjacht met honden en een helikopter wisten de overvallers te ontkomen. De recherche achterhaalde wel de namen van het duo, waarna op 6 juni een inval in woningen in Amsterdam volgde. Voor het publiceren van namen en foto's van verdachten is toestemming nodig van de top van het Openbaar Ministerie. 'Dit zijn schietgrage verdachten,' verklaart politiewoordvoerder Aling. 'Het had weinig gescheeld of de agent waarop werd geschoten, had het niet kunnen navertellen.'

Mensen die informatie hebben kunnen bellen met 112.