Volledig scherm
© ANP

Foutje, bedankt: Efteling vergeet wintertijd bij Boarding Pass

Wintertijd, voor veel Nederlanders een verwarrend fenomeen. Ook voor de Efteling werd vandaag duidelijk. Het pretpark is namelijk vergeten de klok een uurtje terug te zetten bij de Boarding Pass, het gratis reserveringssysteem voor de Python. Bezoekers kunnen hiermee een tijdstip reserveren om te voorkomen dat ze in een wachtrij komen te staan.

Afgelopen nacht om drie uur werd de klok een uur teruggezet, maar de Efteling is dat klaarblijkelijk vergeten door te voeren bij de Boarding Pass. ,,Of de heks heeft zich weer van haar slechtste kant laten zien”, grapt woordvoerster Femke van Es.

Volgens haar waren er vanochtend inderdaad opstartproblemen met de Boarding Pass. Gereserveerde tijdstippen konden om die reden pas een uur later gebruikt worden dan het gekozen tijdslot. ,,Dat zou inderdaad met het verzetten van de klok te maken kunnen hebben. Hoe dan ook, we hebben handmatig een aanpassing gedaan en na een half uur was het gelukkig alweer opgelost.”

De vergissing van de Efteling zorgde vanochtend voor verwarring in het pretpark. ,,Totale chaos bij de ingang van de Python op dit moment”, schrijft een van de bezoekers op Twitter. ,,Passen die je boekt voor 11.35 uur zijn pas een later - om 12.35 uur - geldig.”

Laatste keer?

Klein lichtpuntje voor de Efteling: het is mogelijk een van de laatste keren dat de wintertijd wordt doorgevoerd. Op dit moment is het erg onzeker of het jaarlijkse ritueel van de klok verzetten blijft voortbestaan.

De Europese Commissie stelde onlangs voor dat EU-lidstaten zelf mogen bepalen welke standaardtijd ze gaan hanteren, de zomertijd of de wintertijd. Komende week wordt daarover gesproken door de EU-transportministers.