Volledig scherm
PREMIUM
Francine Oomen © Koen Verheijden

Francine Oomen: Ik had het libido van een diepvrieskip

ad magazineMultitalent Francine Oomen rijgt de ene bestseller aan de andere. Maar soms verlangt ze naar een andere gave: het leven luchtig kunnen nemen.

De helft van haar tijd bivakkeert Francine Oomen (57) in haar appartement hartje Amsterdam. Daar stuit ze vlak na haar voordeur op kuddes toeristen met rolkoffers en afritsbroeken en op luidruchtige vrijgezellenfeestjes. Daarnaast zijn er de yogaclub, favoriete schrijfplekken in koffietentjes, vrienden, theater, concerten en film.

Als haar behoefte aan de stad is gestild en de drukte in haar hoofd toeneemt, pakt ze haar dagboek, iPad, telefoon en spullen uit de koelkast die op moeten en vertrekt naar haar andere huis, een prachtige boerderij op het Noord-Hollandse platteland. Lokaal decor: weilanden, sloten, koeien en vooral veel stilte.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.