Volledig scherm
PREMIUM
Francine Oomen © Koen Verheijden

Francine Oomen: Ik had het libido van een diepvrieskip

ad magazineMultitalent Francine Oomen rijgt de ene bestseller aan de andere. Maar soms verlangt ze naar een andere gave: het leven luchtig kunnen nemen.

De helft van haar tijd bivakkeert Francine Oomen (57) in haar appartement hartje Amsterdam. Daar stuit ze vlak na haar voordeur op kuddes toeristen met rolkoffers en afritsbroeken en op luidruchtige vrijgezellenfeestjes. Daarnaast zijn er de yogaclub, favoriete schrijfplekken in koffietentjes, vrienden, theater, concerten en film.

Als haar behoefte aan de stad is gestild en de drukte in haar hoofd toeneemt, pakt ze haar dagboek, iPad, telefoon en spullen uit de koelkast die op moeten en vertrekt naar haar andere huis, een prachtige boerderij op het Noord-Hollandse platteland. Lokaal decor: weilanden, sloten, koeien en vooral veel stilte.

  1. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”