Frank Hollaar trots met de Nederlandse vlag.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Hollaar trots met de Nederlandse vlag. © Thierry Schut

Frank in opstand tegen vlaggenhangers die woonplaats kapen: ‘Meerderheid durft niets te zeggen’

Frank Hollaar, directielid van een sierteeltbedrijf kan niet langer zwijgen. Hij ergert zich kapot aan de omgekeerde protestvlaggen die al weken ongestraft aan vrijwel alle lantaarnpalen in zijn woonplaats hangen. Hij eist een gesprek met de burgemeester, die in zijn ogen ‘capituleert’ voor demonstranten. ,,Als je dit gaat gedogen, glij je steeds verder af. Dan wordt het wie het hardst roept.”

159 reacties

 • LJ Oudshoorn

  2 maanden geleden
  @ Frank, Ik hoop dat je dit leest; Ik zou aangifte doen van misbruik van je portret recht, je mag niet zomaar iemand op een poster plaatsen en dan verspreiden of publiekelijk tentoonstellen ZONDER schriftelijke toestemming vooraf!
 • Weenink

  2 maanden geleden
  Het moet eens ophouden, dat gedrag van die boeren-koningen. Dit land is na de USA de grootste producent van landbouwprodukten, op een gebied dat minder dan een honderste is. Die bedrijven zijn in feite fabrieksschoorstenen. Heel veel respect voor deze man die de moed heeft zich uit te spreken als ZIJN waarden met voeten getreden worden. Een schande dat we ons terroriseren laten door de boeren. Ze willen 'perspectief' Lees:geld). Wel.... wij ook, en een schone natuur.
 • (Anne)mieke Hildering Louwsma

  2 maanden geleden
  @Gerard Peperkamp Frank Hollaar noemt de burgemeester zéker geen guerillaleider. Er staat ‘….hij is verbolgen. Alleen al over het feit dat de burgemeester met wat hij ‘een guerrillaleider’ noemt aan tafel gaat.‘ Daarmee doelt hij dus op een ander, waarmee de burgemeester het gesprek aan ging. Als je even terugleest in het stuk, zie je wie hij dan wél bedoelt. De boerenzakdoek was toch het teken van protest? Als ze dan toch iets moeten ophangen, dan die ipv onze vlag op de kop.
 • J. Goedhart

  2 maanden geleden
  Beste Frank, Geen grove reactie van mij. Wel vraag ik begrip voor de boeren. Die als grof vuil , laat ik het anders zeggen niet netjes en eerlijk zijn behandeld de afgelopen jaren. Onderschreven door heer Remkes met zijn rapport. Met dit in het achterhoofd, de toeslagenaffaire, onze medeburgers in Groningen, etc. Nieuwe bestuurscultuur? Echt niet! Dan zeg ik laat die vlaggen voorlopig maar hangen en heb begrip voor de onvrede die heerst.
 • Patrick van der Veen

  2 maanden geleden
  De omgekeerde vlag is een signaal, waarmee wordt aangeduid dat men in nood zou verkeren. Al in de middeleeuwen werden vlaggen ondersteboven gehesen op kastelen in noodsituaties. Het omkeren van de vlag werd vanaf de 16de eeuw in de scheepsvaart gebruikt om aan te geven dat een schip in nood was. Op zee gold dit als een bekend noodsignaal. Het gaf een signaal aan andere schepen dat er hulp nodig was.