Bijna driehonderd meisjes van tussen de 10 en 17 jaar werden via internet verleid tot het verrichten van seksuele handelingen.
Volledig scherm
Bijna driehonderd meisjes van tussen de 10 en 17 jaar werden via internet verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. © Thinkstock

Frank R. uit Brabant misbruikte 300 meisjes

UpdateEen 48-jarige man, het zou gaan om Frank R., uit het Brabantse Cuijk heeft via internet ongeveer 300 meisjes verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. Daarvan maakte hij via de webcam beeldopnames. Zeker 11 meisjes ontmoette hij ook in het echt en werden door hem lichamelijk misbruikt. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland woensdag.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    27

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.