Frank Poorthuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Poorthuis. © Joost Hoving

Frank zit in quarantaine: ‘Als ik overleef zullen ze zeggen: zo, die heeft lekker vrije dagen gehad’

In quarantaineNet als veel Nederlanders blijft redacteur Frank Poorthuis thuis. Hij zit in de risicogroep. Maar thuisblijven is minder makkelijk dan het lijkt. 

Het is 08.50 ’s ochtends en tegenover me leest mijn oudste (7) de Donald Duck. Ik heb ze net de boterhammen voorgezet. Ze hebben al een half uurtje tv gekeken. Ik probeerde ze daar weg te lokken voor het eten. ,,We hebben geen haast”, zegt de kleinste (5) uitdagend glimlachend. De oudste is alweer van tafel en staat nu op haar hoofd. Daar is ze goed in. Minutenlang.

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.