Frans (77) is tot adel verheven: ‘Veel deftige families proberen het, maar het lukt bijna niemand’

Zijn eerste nacht als jonkheer lag Frans Lauta van Aysma vooral wakker. En het is maar de vraag of hij vannacht de slaap wel kan vatten. ,,Het is nogal veel allemaal’’, zegt de 77-jarige Apeldoorner. ,,Veel deftige families proberen om tot de adel te worden verheven, maar dat lukt bijna niemand. En dan heb ik de strijd wel gewonnen. Terwijl ik hier in mijn flatje van mijn AOW leef.’’

17 reacties

 • R. Eulderink

  2 maanden geleden
  mooi dat het gelukt is. | Zoals de man al zegt het maakt niet veel uit, maar het blijft jouw (familie)geschiedenis. Gefeliciteerd.
 • Hans Schoenmakers

  2 maanden geleden
  Waarde Hoogwelgeboren heer Frans... Geniet vooral van uw bijzondere positie en familiegeschiedenis. U lijkt me nuchter genoeg, om niet plots naast uw schoenen te gaan lopen. Gelukkig maar. Er zijn genoeg zelfingenomen mensen, die dan graag uw schoenen zouden willen overnemen. En vriendelijk groet aan uw dochter, jonkvrouw Miranda Lauta van Aysma... Dat zal straks mooi staan op haar HAVO diploma!
 • jan van Blitterswijk

  2 maanden geleden
  Alleen vererving via mannelijke lijn. Na de dochter is het feest voorbij of jonkheer Frans moet zorgen voor een mannelijke nazaat. Waarom niet?
 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  @Dick van Dijk: Een glimlach op zijn gezicht en een leuk gevoel van binnen. Moet er soms meer zijn?
 • Dick van Dijk

  2 maanden geleden
  En wat schiet hij hier mee op ???