In april hield Frans Marchand een eenmansprotest voor het gemeentehuis van Goirle. Hij had toen te horen gekregen dat hij twee keukens en twee badkamers moest verwijderen.
Volledig scherm
PREMIUM
In april hield Frans Marchand een eenmansprotest voor het gemeentehuis van Goirle. Hij had toen te horen gekregen dat hij twee keukens en twee badkamers moest verwijderen. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Frans Marchand weigert twee sloten in huis te verwijderen, ook al krijgt hij duizenden euro's aan boetes

Als Frans Marchand twee sloten verwijdert uit zijn huis in het Brabantse Goirle, krijgt hij geen dwangsommen die op kunnen lopen tot 10.000 euro. Toch weigert hij dat te doen. ,,Als de gemeente Goirle me menselijk had behandeld, dan hadden we hier niet gezeten”, zei hij tegen de Bezwaarschriftencommissie. 

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.