Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Frans Timmermans wekt bij veel mensen ergernis op, maar dat betekent niet dat hij er altijd naast zit

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

13 reacties

 • Rene Reijm

  2 jaar geleden
  Het klimaat verandert altijd. De oorzaak van de klimaatverandering is alleen nieuw (wetenschap is het hier 98%) over eens. De mens is nu de oorzaak. Dan lees ik reacties waarbij men aangeeft, het is absurd om aan te nemen dat wij mensen de klimaatverandering kunnen stoppen, maar dat zou dan toch ook moeten kunnen? En als dat niet kan. Hoe ga je dan alsnog om met zaken als: biodiversiteit, uitbuiting mens, dier en natuur. Zelfs als het klimaat niet verandert is ander gedrag nodig.
 • Chris Eskes

  2 jaar geleden
  Het klimaat veranderd al zolang de aarde bestaat, nu worden wereldwijd alle incidenten breed uitgemeten met de bedoeling iets aan te tonen dat niet aan te tonen is. Het is een ongekende arrogantie te denken dat wij invloed zouden kunnen hebben op het klimaat, we moeten eens af van het idee dat we een thermostaat in handen hebben waar we naar believen aan kunnen draaien. Aanpassen is het credo.
 • Veen

  2 jaar geleden
  Het klimaat verandert. Daar kan ik niks tegenin brengen, want dat is nog nooit anders geweest. De redenatie is dat de mens de verandering veroorzaakt en de mens het dus ook kan terugdraaien. Dat is een groteske overschatting van de vermogens van de mens. Zeker als de zaken die de mens moet laten en anders moet doen regelrecht indruisen tegen de behoeftes van diezelfde mens. Pijn voor de lange termijn versus comfort op de korte termijn onder leiding van bestuurders die elke paar jaar moeten worde
 • Piet Moenen

  2 jaar geleden
  Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen. En dan is er nog een moreel aspect. Je kunt het wel hebben, maar moet je het ook claimen. Zo iets als een voorrang verlenen.
 • R. Koot

  2 jaar geleden
  Het is zoiets als met Boa’s dus. Ook veel ergernis maar hebben meestal gelijk.
 1. Europa maakt klimaatsprong: reuzepakket voorstellen moet burgers en bedrijven duurzamer maken

  Europa maakt klimaat­sprong: reuzepak­ket voorstel­len moet burgers en bedrijven duurzamer maken

  De Europese Commissie onthult onder de noemer Fit for 55 in 2030 vandaag een enorm pakket aan klimaatvoorstellen. De ultieme poging om het klimaat naar een hoger plan te tillen, zal grote gevolgen hebben voor EU-burgers en -bedrijven. Het Europese streven is om in 2050 helemaal ‘klimaatneutraal’ te zijn en daartoe de CO2-uitstoot middels de maatregelen drastisch terug te dringen. De vervuiler betaalt, is de strekking van het pakket. Wie verduurzaamt deelt mee in een groene toekomst.