Volledig scherm
Fred Teeven © Fred Teeven. ANP

Fred Teeven aan de slag in de jeugdzorg

Oud-staatssecretaris Fred Teeven wordt de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Partners voor Jeugd, een samenwerkingsverband van jeugdzorgorganisaties William Schrikker en de Jeugd- & Gezinsbeschermers. Teeven wordt morgen benoemd, heeft Partners voor Jeugd vanmorgen bekendgemaakt.

Volgens het samenwerkingsverband keert Teeven met deze nieuwe rol terug naar een werkveld waarin hij ooit begon als jeugdofficier van justitie. ,,Hij brengt veel kennis mee over het nieuwe jeugdzorgstelsel wat mede tijdens zijn kabinetsperiode vorm heeft gekregen.''

De voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie volgt Hans Simons op, die de functie sinds 2010 bekleedde. 

Voor velen is Teeven vooral bekend als politicus. In 2015 stapte hij op als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie vanwege de bonnetjesaffaire. Na een radicale carrièreswitch begon hij als buschauffeur diensten te draaien in Haarlem en omgeving.

Volledig scherm
Mark Rutte in de bus bij Fred Teeven © Chris Soellaart
  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.