Frontale botsing in Den Helder: drie doden

update/videoBij een verkeersongeluk op de N250 bij Den Helder zijn drie doden gevallen. Een auto met Duitse kentekenplaten botste frontaal op een tegenligger. De weg is in beide richtingen afgesloten, meldt Rijkswaterstaat.

Kort na 10.00 uur kreeg de politie melding van de aanrijding. Een zwarte personenauto met Duitse kentekenplaten bleek frontaal op een personenauto uit tegenovergestelde richting te zijn gereden, meldt de politie in een persbericht. In de uit Duitsland afkomstige auto zaten twee dodelijke slachtoffers, in de andere auto bleek een overleden persoon te zitten. Bij de aanrijding zijn geen andere personen of voertuigen betrokken.

Volledig scherm
© Inter Visual Studio

De weg is in beide richtingen afgesloten. Dit zal naar verwachting zeker nog enkele uren duren in verband met een technisch sporenonderzoek. Hierbij is ook een helikopter ingezet. Ook moet de identiteit van de dodelijke slachtoffers worden vastgesteld en de nabestaanden worden geïnformeerd. Zeker twaalf hulpverleners zijn op de plek van het ongeval aanwezig.

Op beelden van de plaats van het ongeval is een enorme ravage zichtbaar. De twee voertuigen die op de foto's staan zijn aan de voorkant zwaar beschadigd.

De N250 verbindt de provinciale wegen N9 en N99 vanaf knooppunt De Kooy, dat ten zuiden van Den Helder ligt, met de haven ten noorden van de stad.

(Later meer)

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Verkeer kan niet over de N250 van of naar Den Helder. De weg is in beide richtingen afgesloten vanwege een ongeval.

Politie NHN on Twitter

Onderzoek na dodelijke aanrijding op #N250 #DenHelder. Drie personen overleden bij aanrijding. Verkeer wordt omgeleid. Later meer info

Volledig scherm
© Inter Visual Studio
Volledig scherm
© Inter Visual Studio
  1. Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’
    PREMIUM

    Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’

    Sinds gisteren is het in de Achterhoek en in delen van het Vechtdal verboden om oppervlaktewater te gebruiken vanwege de droogte. Op sommige plaatsen is het zo nijpend, dat ook het grondwater niet langer mag worden opgepompt. Een ramp voor de boeren die vorig jaar al kampten met misoogsten ,,Twee jaar achter elkaar zo droog heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’’, foetert boer Gerrit Rappard (60) uit Barchem.