Volledig scherm
Burgemeester Bolsius en raadsgriffier Van Omme tijdens een raadsvergadering © ANP

Functioneringsgesprek burgemeester op straat

Een functioneringsgesprek van de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius is uitgelekt. Fractievoorzitters uit de gemeenteraad die het gesprek met de burgemeester hadden gevoerd, zijn daarom vandaag naar de politie gestapt en hebben van het lekken melding gedaan. Dat zei een van de betrokken fractievoorzitters, Hiske Land van GroenLinks.

Het verslag van het functioneringsgesprek belandde bij het AD. Volgens de krant zou de burgemeester meer leiderschap moeten tonen en zichtbaarder moeten zijn. Ook moet Bolsius beter luisteren, empathie tonen en niet meteen met een oplossing klaar staan.

De fractievoorzitter van GroenLinks noemt het 'gênant en heel ernstig'' wat er is gebeurd. De melding bij de politie is volgens haar het voorstadium van aangifte. 'De politie kijkt nu of de zaak vervolgbaar is'.

Land zegt dat het artikel niet de sfeer van het gesprek weergeeft. Behalve zijzelf waren ook de fractievoorzitters Rob van Muilekom (PvdA) en Manfred Vogels (VVD) erbij betrokken. 'Ook wij voelen ons in onze integriteit aangetast nu dit op straat ligt.'