Volledig scherm
© anp

Fyra keert niet voor 2014 terug

De Fyra-treinen gaan vrijwel zeker dit jaar niet meer rijden. Mogelijk kan de hogesnelheidslijn pas in april 2014 weer in gebruik worden genomen. Dat zeggen diverse bronnen binnen de Nederlandse Spoorwegen in De Telegraaf.

Of de Fyra ooit nog op het Nederlandse spoor te zien is, weet de NS niet of wil het bedrijf niet kwijt. De beslissing daarover wordt uitgesteld.

Kamerleden worden vrijdag bijgepraat over de Fyra tijdens een werkbezoek aan de werkplaats Watergraafsmeer in Amsterdam. President-directeur Bert Meerstadt en directeur Merel van Vroonhoven van NS, verantwoordelijk voor het Fyra-project, zullen het slechte nieuws overbrengen.

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.