Volledig scherm
© anp

Fyra keert niet voor 2014 terug

De Fyra-treinen gaan vrijwel zeker dit jaar niet meer rijden. Mogelijk kan de hogesnelheidslijn pas in april 2014 weer in gebruik worden genomen. Dat zeggen diverse bronnen binnen de Nederlandse Spoorwegen in De Telegraaf.

Of de Fyra ooit nog op het Nederlandse spoor te zien is, weet de NS niet of wil het bedrijf niet kwijt. De beslissing daarover wordt uitgesteld.

Kamerleden worden vrijdag bijgepraat over de Fyra tijdens een werkbezoek aan de werkplaats Watergraafsmeer in Amsterdam. President-directeur Bert Meerstadt en directeur Merel van Vroonhoven van NS, verantwoordelijk voor het Fyra-project, zullen het slechte nieuws overbrengen.

  1. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”