Onderwijsbeurs Zuid
Volledig scherm
© Onderwijsbeurs Zuid

Ga proefstuderen! En nog vijf tips om de beste studiekeuze te maken

Zes stappenLastig om als scholier een studiekeuze te maken? Valt mee hoor, als je maar de logische stappen volgt. En kom vooral ook in actie. Bijvoorbeeld door Onderwijsbeurs Zuid (24 en 25 september in Veldhoven) te bezoeken.

 1. Zij volgden een bijzondere studieroute: Adam kreeg vmbo-advies maar belandde op universiteit

  Zij volgden een bijzondere studierou­te: Adam kreeg vm­bo-ad­vies maar belandde op universi­teit

  Hoe kies je een studie die bij je interesse én je niveau past? Bij de coronaproof Onderwijsbeurs Zuid krijg je tal van ideeën voor een vlekkeloze studieloopbaan. Toch gaat het niet altijd vanzelf, blijkt in de praktijk: Esmée Smit is inmiddels bezig aan haar vierde studie, en voelt nu pas dat ze op haar plek zit. En Adam Nassiri overwon andere obstakels: hij belandde via vmbo-basiskader, mavo/havo en vwo op de universiteit. Een tweeluik over ongebruikelijke studieloopbanen.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?