Henk Olthof heeft zijn ‘afscheidstournee’ bijna volbracht . De Hellendoornse ondernemer heeft nog korte tijd te leven en heeft daar inmiddels vrede mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Olthof heeft zijn ‘afscheidstournee’ bijna volbracht . De Hellendoornse ondernemer heeft nog korte tijd te leven en heeft daar inmiddels vrede mee. © Emiel Muijderman

‘Galbak’ Henk (57) vinkt zijn laatste levensdagen af: ‘Begraaf me maar extra diep’

Op zijn 11de was hij wees, op zijn 50ste een succesvol ondernemer. Nu moet Henk Olthof uit Hellendoorn, 57 jaar pas, het leven loslaten: longkanker, ongeneeslijk. Hij heeft zich bij het onvermijdelijke einde neergelegd. „Begraaf me maar extra diep, dan weet je zeker dat ik niet terugkom”, zegt hij tegen zijn vrouw Ria.

  1. Motmuggen gespot? Dan mankeert er iets aan de hygiëne in of om het huis
    PREMIUM

    Motmuggen gespot? Dan mankeert er iets aan de hygiëne in of om het huis

    Nog nooit van motmuggen gehoord? Misschien klinken de bijnamen ‘rioolvliegjes’ of ‘aalputmotjes’ je wel bekend in de oren. De beestjes lijken op kleine vlinders, maar dat zijn het niet. Het zijn muggen, alleen muggen die niet kunnen steken. Wat doen ze dan wél, en waarom zitten ze soms in je huis? Bioloog Remco Daalder legt uit: ,,Ze houden van slecht functionerende riolen, verstopte wc’s, goten of gewoon vuiligheid.”