Henk Olthof heeft zijn ‘afscheidstournee’ bijna volbracht . De Hellendoornse ondernemer heeft nog korte tijd te leven en heeft daar inmiddels vrede mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Olthof heeft zijn ‘afscheidstournee’ bijna volbracht . De Hellendoornse ondernemer heeft nog korte tijd te leven en heeft daar inmiddels vrede mee. © Emiel Muijderman

‘Galbak’ Henk (57) vinkt zijn laatste levensdagen af: ‘Begraaf me maar extra diep’

Op zijn 11de was hij wees, op zijn 50ste een succesvol ondernemer. Nu moet Henk Olthof uit Hellendoorn, 57 jaar pas, het leven loslaten: longkanker, ongeneeslijk. Hij heeft zich bij het onvermijdelijke einde neergelegd. „Begraaf me maar extra diep, dan weet je zeker dat ik niet terugkom”, zegt hij tegen zijn vrouw Ria.

 1. Agenten trokken Jesse uit bed vanwege oproep tot rellen: ‘Alsof ik vuurwapengevaarlijk ben’
  PREMIUM
  interview

  Agenten trokken Jesse uit bed vanwege oproep tot rellen: ‘Alsof ik vuurwapen­ge­vaar­lijk ben’

  De 21-jarige Jesse* ligt in bed te slapen als de politie zijn deur intrapt, hem uit bed trekt en arresteert. Volgens het Openbaar Ministerie is hij een van de aanstichters van de rellen die afgelopen zomer een week lang de stad teisterden. Via zijn Snapchat-account Utrecht Nieuws deelde de Nieuwegeiner een oproep met zijn 40.000 volgers om massaal naar Kanaleneiland te komen. ,,Ik wilde alleen laten zien wat er in de stad speelt.”
 2. Sperma op de knuffel van Eva (6): hoe kunnen we onze kinderen beter beschermen?
  PREMIUM
  Kindermisbruik

  Sperma op de knuffel van Eva (6): hoe kunnen we onze kinderen beter beschermen?

  Het aantal aangiften van kindermisbruik is relatief laag. En zelfs als er wél aangifte wordt gedaan, komen lang niet alle verdachten voor de rechter. Richard Korver, slachtofferadvocaat: ,,Alle alarmbellen horen af te gaan. Kindermisbruik is hét ongemak van onze samenleving.” Lees hier het schrijnende verhaal van de Brabantse Marieke. ,,Wij zijn tweemaal slachtoffer: van de misbruiker én van het systeem.’’
 1. Crowdfunding voor laatste F100 gevechtsstraaljager: 'Ging voor het eerst door geluidsbarrière'
  Play

  Crowdfun­ding voor laatste F100 gevechts­straal­ja­ger: 'Ging voor het eerst door geluidsbar­riè­re'

 2. Gele Hesjes demonstreren in Nijmegen tegen coronamaatregelen
  Play

  Gele Hesjes demonstre­ren in Nijmegen tegen coronamaat­re­ge­len