Zangeres en vlogger Famke Louise en Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care tijdens de uitzending van de talkshow Jinek.
Volledig scherm
PREMIUM
Zangeres en vlogger Famke Louise en Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care tijdens de uitzending van de talkshow Jinek. © ANP

'Gandalf' deed het in VK: welke BN'ers haalt overheid van stal voor vaccinatie-campagne?

Het succes van het coronavaccin staat of valt bij de bereidheid van mensen om zich massaal in te laten enten. En daar dreigt het mis te gaan: veel Nederlanders twijfelen nog. Een campagne met onder andere oudere bekende Nederlanders moet daar verandering in brengen. En wie krijgt de allereerste prik? 

  1. Terugkeer uit Zuid-Afrika zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis
    PREMIUM
    omikronvariant

    Terugkeer uit Zuid-Afri­ka zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis

    De aankomst op Schiphol van de twee laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika is gisteren ronduit chaotisch verlopen. Reizigers - die ellenlang moesten wachten op de luchthaven - klagen achteraf over de belabberde communicatie, te weinig eten en drinken, slechte hygiëne en een gebrek aan aparte ruimtes voor besmette passagiers. Uiteindelijk mocht een deel van de positief geteste passagiers vannacht ook naar huis, in plaats van naar een quarantainehotel.