ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Gedonder in families om coronaprik: ‘Mijn moeder wil per se dat ik het neem’

Ben je niet solidair als je het coronavaccin weigert? De keuze voor wel of geen prik levert in families en vriendenclubs verhitte gesprekken op. ,,De druk is enorm. Elke dag hoor ik: heb je de prik al?’’

164 reacties

 • Mariska van Rooijen

  2 jaar geleden
  Zelf wilde ik ca 10 jr wachten vanwege lange termijn effecten. Toch eerder geprikt want mutaties bleken besmettelijker & ik ben extra vatbaar. Geen voorrang: Ben 48 & moet eind Juli voor de 2e. Pijnvrij zijn & mn gezondheid zijn me heilig! Vaccinatie vrijwillig? Nee, ik voel me alsnog belazerd door het kabinet. Zelf geen behoefte aan feesten/op vakantie, maar gun dat anderen wel, verantwoord & zonder dwang! Liever helemaal niet mogen reizen/feesten dan dit Zwabberbeleid. Arrogantie ten top!
 • Lonneke Velden, van der

  2 jaar geleden
  Ik tweifel nog. Het is denk ik niet zo’n ramp voor mijn gezondheid omdat ik ook wel een bekende ben met de twee D’s, in het verleden vooral. Maar ik heb wel wat moeite met de testmaatschappij: Q R codes : via je minizakcomputertje (mobiel) ben jij en je mobieltje steeds meer 1 - voor mensen buiten jouwzelf. En wellicht hoort t ook wel bij evolutie, dit soort dingen ontdekken, maar wellicht de natuur zijn werk laten doen ivm overbevolking v d aarde ook wel al klinkt dat o zo ontzettend hard.
 • Cornelis van Steijn

  2 jaar geleden
  Mijn vrouw laat zich niet enten, ik heb het wel gedaan.
 • Kortman

  2 jaar geleden
  Vaccinatie is vrijwillig en dat moet zo blijven. Mag je dan niet het buitenland in of niet naar grote evenementen dan is dat ook eerlijk. Iedereen mag zichzelf beschermen en overheden hebben de plicht ons te beschermen. Ik kan begrijpen dat iemand, die zwanger is, wil wachten met het nemen van een vaccin. Maar angst voor de overheden en aller conspiracy is volgens mij niet terecht. Ik zal straks ook terughoudend zijn met contacten met niet-gevaccineerden. Voor hun bestwil en voor het mijne.
 • Jasper Muilman

  2 jaar geleden
  In dezelfde zin de vraag stellen én hem beantwoorden, AD? Gelukkig heb ik jullie nooit verdacht van objectieve journalistiek!
 1. Kinderen vanaf 12 jaar met medisch risico krijgen vaccinatie, binnenkort ook alle gezonde kinderen?
  Play
  UPDATE/VIDEO

  Kinderen vanaf 12 jaar met medisch risico krijgen vaccinatie, binnenkort ook alle gezonde kinderen?

  Kinderen vanaf 12 jaar met een chronische aandoening worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Als zij besmet raken lopen ze bijna twee keer zoveel kans om ernstig ziek te worden als gezonde kinderen. Gaat Nederland ook over op het vaccineren van álle kinderen, zoals in steeds meer landen gebeurt? Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid voelt daar in elk geval wel wat voor.