Een wildzwijn en een wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wildzwijn en een wolf. © ANP/Shutterstock

‘Geef wildzwijn vrij spel op Utrechtse Heuvelrug, zodat de wolf op hem kan jagen’

Wolven die in de provincie Utrecht jagen op wildzwijnen. Een absurd beeld? Niet voor de Partij voor de Dieren en GroenLinks. De zwijnen zijn wat hen betreft welkom in de provincie, zeker nu de wolf hier rondwaart. ,,Zorg voor voldoende wild, als prooi.”

38 reacties

 • Jules Vismale

  1 week geleden
  @Anoniem, in Italië is er zelfs in Rome een gigantische zwijnenplaag uitgebroken en daar mogen ze die dieren niet eens afschieten! Bovendien zijn heel wat wilde zwijnen in Italië en Polen met de varkenspest besmet waarmee ze tamme varkens kunnen aansteken! Deze zwijnen mogen natuurlijk niet door mensen worden geconsumeerd en daarom moeten de wolven de zieke zwijnen gewoon opruimen! Helaas kennen heel wat mensen hier inderdaad de wilde dieren in de natuur eigenschappen uit Disney-tekenfilms toe!
 • Nikos Smith

  1 week geleden
  Van Houten. De wolf is geen exoot. In Nedeland uitgeroeid door de mens, samen met andere diersoorten. De mens is belangrijkste invasieve exoot op de kakkerlak na. De huiskat is ook een gevaar voor de flora en fauna net als de rode eekhoorn etc. Dus waar hebben we het over? Nederland is een soort disneyworld met diersoorten die er niet thuis horen.
 • Anoniem

  1 week geleden
  Wildzwijn is een delicatesse in de herfst. Haardvuur, rood wijntje, knus binnen en lekker eten en kletsen. Een beetje Bourgondiër (en zelfs een Pruis) weet meteen wat ik bedoel. Laat de natuurfreaks hun wolven daarom maar heerlijke hondenbrokken voeren. Dan hebben die wolven ook een mooi, relaxed leven. Ziezo win-win en dan zijn we allemaal weer blij. J. Simons
 • Willem Hart

  1 week geleden
  @Van Houten, de wolf is een exoot ? En gedomesticeerde koeien en schapen zijn wel normaal ?
 • A Van Iersel

  1 week geleden
  Beste Mark Prinsen. Niemand spreekt over de zeearend. Die arme vogel verdwijnt weer doordat ie verhakseld gaat wordt door al die windmolens .Dat geneuzel over de kat ? Iedere katten bezitter is verantwoordelijk voor zijn dier. Poep op andersmans terrein ruim je dus op en tijdens het broedseizoen hou je je huisdier tenminste binnen. Die hoeft in andersmans tuin de vogeltjes niet uit te moorden.. toch? En hou op met boekenwijsheid over de wolf. Ik heb, helaas, ervaring met de wolf. Niet aaibaar.