Geen ‘echte’ marathon? Dan maar een wereldrecordpoging op de loopband

videoTweemaal strandde haar eerste marathon vroegtijdig. Sabine Wassink (30) uit het Overijsselse Rijssen stapt nu over op een loopband en hoopt daarop morgen te debuteren met een nieuw officieel wereldrecord.

De Marathon Rotterdam van 2019 zou het debuut zijn van Sabine Wassink op de wedstrijd over 42,195 kilometer. Een ongelukje tijdens de wintersportvakantie, waarbij de Rijssense haar binnenste knieband en voorste kruisband scheurde, gooide roet in het eten. Hersteld van een operatie en revalidatie keek de hardloopster verlangend uit naar het volbrengen van haar eerste marathon dit jaar. Die zou ze afgelopen zondag, opnieuw in de Maasstad, hebben gelopen. Maar het evenement werd geschrapt als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. 

  1. LIVE | OM gaat stuwmeer strafzaken zelf afdoen, Zwitserland staat evenementen met 300 man toe

    LIVE | OM gaat stuwmeer strafzaken zelf afdoen, Zwitser­land staat evenemen­ten met 300 man toe

    Er zijn in de afgelopen 24 uur 15 nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM en 7 nieuwe ziekenhuisopnames. Een daling ten opzichte van gisteren. De Europese Commissie wil een herstelfonds van 750 miljard euro opzetten om lidstaten die getroffen zijn door het coronavirus te steunen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.