Volledig scherm
Het graf van Nicky op de R.K. Begraafplaats in Heibloem. © ANP

'Geen pers bij dna-onderzoek Nicky'

Burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal wil niet dat media verslag doen van het dna-verwantschapsonderzoek naar de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen.

Verhoeven vraagt in een open brief op de website van de gemeente de pers weg te blijven uit Heibloem tijdens het dna-onderzoek, dat eind februari plaats vindt. Bijna 22.000 mannen wordt gevraagd dna af te staan.  ,,Een ultieme kans om antwoorden te vinden en een einde te maken aan de lange periode van onwetendheid'', schrijft Verhoeven. 

Volgens hem willen inwoners van Heibloem in de luwte deelnemen aan het onderzoek. 'Aanwezigheid van de media wordt niet op prijs gesteld en heeft mogelijk een negatief effect op de bereidheid tot deelname', schrijft de burgemeester. 'Ik doe als burgervader van Heibloem dan ook een nadrukkelijk appel op de media om de behoefte van onze burgers te respecteren en de afnameperiode in Heibloem in alle rust te laten plaatsvinden.' Hij wil zijn verzoek niet verder toelichten.

Het dna-onderzoek waarbij wordt gekeken of onder de mannen een familielid van de moordenaar te traceren is, begint 24 februari. De familie hoopt dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Het is een finale poging om de moord op Nicky Verstappen op de Brunssummerheide in 1998 op te lossen.