's Nachts verkoeling zoeken? Komende hittegolf helemaal niet nodig.
Volledig scherm
's Nachts verkoeling zoeken? Komende hittegolf helemaal niet nodig. © Getty Images

Geen plaknachten tijdens komende hittegolf: ’s nachts koelt het heerlijk af

Weet je nog, drie weken geleden? Na dagen van dik 30 graden Celsius, bleef het ’s nachts ook nog eens warmer dan 20 graden. Tropische nachten, zoals weerkundigen het noemen. Wie toen zwetend in bed lag of erg slecht sliep, hoeft zich over de komende week geen zorgen te maken. Hoewel er een dagenlange hittegolf aankomt, koelt het ’s nachts heerlijk af.

14 reacties

 • adriana wentinck

  2 maanden geleden
  Slapen? Niema slaapt met die warmte We liggen te zweten in het donker....
 • M.G. Bults

  2 maanden geleden
  Oh wat heerlijk. Stel je voor, je gaat op vakantie, eerst naar Schiphol. Dan blijkt dat niet jij maar je bagage al op één of andere costa vakantie houdt. Als je dan op plek van bestemming komt is het heel erg druk, veel stress en veel te warm. Daarna knokken wie zijn handdoekje het eerst op een bedje heeft. Kom je thuis......... hoppa weer stress om je bagage. Het is zo heerlijk hier en dan de koele nachten, waanzinnig. Ik blijf lekker hier. Voor de anderen, sterkte.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  'Plaknachten' ... Ik vind dat altijd zo'n vies woord. Is er niks anders te bedenken?
 • Hans Lindeboom

  2 maanden geleden
  Het zal ons hier weinig kunnen schelen. Gewoon de airco's een graadje hoger of lager knallen en snurken maar. Hans Lindeboom.
 • Kristin Groenenboom

  2 maanden geleden
  Buiten slapen als het kan! Aantal jaren geleden met hitte ook gedaan, dit jaar ook. Voordelen: koeler en je staat ongelooflijk verfrist op (beter dan binnen slapen). Nadeel: misschien krijg je wat insecten binnen maar dat merk je niet. Aldus nog een voordeel: proteinen binnen. Ik zeg: doen!