Volledig scherm
© ANP

Geen privérit in dienstauto

Provinciebestuurders moeten niet langer privéritjes kunnen maken met hun dienstauto's op kosten van de belastingbetaler. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Uit onderzoek van het AD bleek onlangs dat de Utrechts commissaris van de koningin zich liet vervoeren naar zijn vakantiehuis in Friesland. Hij mocht zijn dienstauto ook privé gebruiken en kreeg de extra belastingaanslag vergoed door de provincie. De regels daarvoor zijn inmiddels aangepast.

De commissaris van de koningin in Zuid-Holland mag zijn dienstauto echter nog steeds gebruiken voor privéritjes. Hij krijgt daarnaast een fiscale compensatie voor het gebruik van zijn BMW als dienstauto.

De fracties van de PvdA, PVV, SP, CDA en D66 roepen de bestuurder op om zich terughoudender op te stellen.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.