‘Geen rustig oud en nieuw, maar ook geen veldslag’

VideoNederland beleefde een bijzonder Oud en Nieuw, in lockdown én met vuurwerkverbod. Langzaamaan komen de eerste berichten binnen over hoe artsen, politiemensen en burgemeesters de jaarwisseling hebben beleefd. Conclusie? De oogartsen hadden een erg rustige nacht, agenten moesten lokaal echter vol aan de bak. ,,Er waren veel vernielingen, autobranden en geweld tegen agenten, maar het werd geen veldslag.’’

 1. Advocaten Nabil B. snoeihard over NCTV na dood Peter R. de Vries: ‘Onvoldoende naar ons geluisterd’
  video

  Advocaten Nabil B. snoeihard over NCTV na dood Peter R. de Vries: ‘Onvoldoen­de naar ons geluisterd’

  De advocaten van Nabil B. halen op een speciaal ingelaste persconferentie snoeihard uit naar de NCTV over de in hun ogen ‘lakse beveiliging’ van alle betrokkenen in het Marengo-proces, waaronder die van Peter R. de Vries. ,,Er werd onvoldoende naar ons geluisterd. Zelfs tot op de dag van vandaag, na de dood van Peter, is het allemaal nog steeds onvoldoende”, zegt raadsman Peter Schouten op de beveiligde persconferentie. De advocaten van de kroongetuige eisen een onafhankelijk én breder onderzoek naar de drie moorden, die volgens hen gelieerd zijn aan het Marengo-proces.
 2. Eerste verdachte opgepakt die betrokken was bij vechtpartijen op Mallorca waarbij Carlo (27) overleed
  VIDEO

  Eerste verdachte opgepakt die betrokken was bij vechtpar­tij­en op Mallorca waarbij Carlo (27) overleed

  De politie heeft vanochtend een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden voor twee verschillende geweldsincidenten op Mallorca. Bij een van die twee incidenten kwam Carlo Heuvelman om het leven, maar de man die nu is opgepakt wordt (nog) niet verdacht van het schoppen van Carlo. Hij wordt verdacht van tweemaal poging doodslag vanwege het schoppen van andere slachtoffers. Het gaat om Sanil B., bevestigt de vader van de verdachte tegenover deze nieuwssite.