Volledig scherm
Miranda en Anton Rog. © AD/Frank Jansen

Geen spijt bij ouders na vechtpartij in rechtszaal

De automobilist die Donnie Rog vorig jaar juli doodreed in Scheveningen, is ondergedoken nadat de familie van de 13-jarige Hagenaar hem maandag aanviel in de rechtbank. De verdachte,  Milen Y., durft niet meer naar huis uit angst voor represailles. De ouders van Donnie vinden het zijn verdiende loon: 'Oog om oog, tand om tand.'

Volledig scherm
Donnie. © Privéfoto

De officier van justitie eiste maandag voor de rechtbank in Den Haag een werkstraf van 240 uur, 4 maanden voorwaardelijke celstraf en 3 jaar rijontzegging.

De strafeis voor het ongeluk werkte maandag bij vader Anton als een rode lap op een stier: hij vond de eis veel te laag. Woedend sprong hij over tafels en stoelen om de automobilist die zijn zoon had doodgereden een paar tikken te verkopen.

Zijdeuren
Familie en vrienden volgden en worstelden met de parketpolitie. De verdachte kon net op tijd via zijdeuren in veiligheid worden gebracht. De rechtszaak werd zonder hen voortgezet.

Van de knokpartij heeft de familie geen moment spijt. De ouders van Donnie vinden dat ze een statement hebben gemaakt tegen het Nederlandse rechtssysteem, dat in hun ogen te laag straft. Had de officier van justitie maar 6 maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist; dan zou Y. beseffen wat hij heeft gedaan, vinden zij.

'Sommige mensen zien ons nu als vechtersbazen', zegt moeder Miranda. 'Maar laten we vooral niet vergeten dat hij ons kind heeft vermoord.' Op Facebook heeft ze een foto gepost van Milen Y.

Meer hierover vandaag in het AD.