Volledig scherm
John de Wolf, Geert-Jan van Dijken, Sanne Wevers en Erben Wennemars.

Geert-Jan van Dijken is Clubheld van 2016

Geert-Jan van Dijken is de Clubheld van 2016. De vrijwilliger van tennisclub Iduna uit Utrecht ging er met een cheque van 10.000 euro vandoor, die ten goede komt aan de vereniging. De vijftien clubhelden van de amateursport die naast de hoofdprijs grepen, kregen een cheque van 400 euro.

Quote

Tegenwoor­dig zijn ze al moe als ze een 40-urige baan hebben. Je ziet vandaag de dag niet heel veel jongeren actief als vrijwilli­ger bij verenigin­gen

John de Wolf

Van 's-Gravenzande tot Twello en van Dordrecht tot Leusden. De genomineerden kwamen vanavond uit alle windstreken van het land naar Zeist. De zestien kandidaten werden geïntroduceerd met filmpjes van één minuut en beantwoordden daarna een paar korte vragen van presentator Erben Wennemars. Daarnaast trok de jury, die bestond uit oud-profvoetballer en GVVV-coach John de Wolf, gouden turnster Sanne Wevers en AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis zich terug om de Clubheld te kiezen.  

Clinics
De eerste prijs, een cheque van 10.000 euro, ging naar Geert-Jan van Dijken van de Utrechtse tennisclub Iduna. Voor een vrijwilliger is hij met zijn 34 lentes relatief jong. Van Dijk is bij de vereniging uit de Domstad, dat uit 1600 leden bestaat, actief als bestuurslid van de technische commissie, verzorgt clinics voor jeugd en vluchtelingen en initieert talloze evenementen om de onderlinge band binnen de club te versterken. Ook zat hij in de sponsorcommissie en verzorgde drie jaar conditietrainingen.  

Jurylid John de Wolf prijst de inzet van de nog relatief jonge Van Dijken. ,,Tegenwoordig zijn ze al moe als ze een 40-urige baan hebben. Je ziet vandaag de dag niet heel veel jongeren actief als vrijwilliger bij verenigingen." De actie werd georganiseerd door het AD en de bij De Persgroep aangesloten regionale kranten. Voor de 11.000 kandidaten zijn 216.000 stemmen uitgebracht.

Bekijk hier een overzicht van alle regionale clubhelden.