Job Cohen, leider van de commissie-Cohen, voorafgaand aan de persconferentie over de resultaten in het onderzoek naar de rellen tijdens het Project X feest in Haren.
Volledig scherm
Job Cohen, leider van de commissie-Cohen, voorafgaand aan de persconferentie over de resultaten in het onderzoek naar de rellen tijdens het Project X feest in Haren. © anp

Geheime documenten Facebookrellen openbaar

Burgemeester en politie in Haren hebben weinig voorbereidingen getroffen voor de Facebookrellen die in september plaatsvonden in de Groningse gemeente. De risico's werden onderschat. Dat komt naar voren uit beleidsdocumenten die EenVandaag heeft gepubliceerd.

  1. Hebben de carrières van Marco Borsato en Ali B nog toekomst? ‘Hun inkomsten zijn aan het opdrogen’
    PREMIUM

    Hebben de carrières van Marco Borsato en Ali B nog toekomst? ‘Hun inkomsten zijn aan het opdrogen’

    Radiostations draaien hun nummers niet meer, televisiestations zeggen de samenwerking op, ze worden ontvriend door collega-sterren en het grote publiek kotst hen uit. Dat beschuldigingen zijn dan ook extreem: van het betasten van minderjarige meisjes tot daadwerkelijke verkrachting. “Allemaal vanuit een machtspositie”, zo klinkt het bij de slachtoffers. Komt het na de ‘The Voice Holland’-onthullingen ooit nog goed met de eens zo glanzende carrières van Ali B en Marco Borsato? “Elk woord is er nu één te veel.”